Vakantie Ameland 2017

Twan van der Meer

Vakantie Ameland 2017

Vakantie Ameland 2017

Twan van der Meer
Pictures: Twan van der Meer
Onze vakantie in juli 2017

In juli 2017 vierden we onze vakantie op het mooie eiland Ameland. We waren hier nog nooit geweest, dus wisten we niet wat we konden verwachten. Nou, dat bleek een goede keuze! Het werd een super vakantie!

De heenreis

De SIER

Als je naar een eiland wilt, moet je varen. Dat is duidelijk! Dat is al een leuk begin van de vakantie. Je krijgt bijna het gevoel dat je Nederland verlaat! Best spannend! De tocht duurt ongeveer drie kwartier. Mooi om even rond te kijken en te genieten van het boottochtje! Op de foto zie je de “Sier”. Wij zaten op dat moment op het zusje “Oerd”.

Zon, zee en natuurlijk Strand!

Strand van Ameland

En wat doe je zoal op het strand? Natuurlijk! Graven en een burcht bouwen! Hier zijn de jongens lekker bezig! Uiteindelijk hadden we verspreid over de week een enorme kuil met muren en een soort gracht gebouwd. Grappige was dat we later zagen dat deze ook door andere strandgangers gebruikt werd. Leuk!

De Robbentocht

Op de WL35 Brakzand

Een van de mooiste aspecten van de Waddenzee is dat het er bast van de zeehonden! Dat is geweldig! Het zijn erg mooie en ook een beetje nieuwsgierige beesten. Een zeehond zagen we al in de haven en bleef een beetje bij de boot in de buurt. Je moest goed opletten, maar je zag hem regelmatig even zijn koppie boven het water uit steken.

Korren op het strand

Klaar maken van het sleepnet

Op het strand valt natuurlijk veel te beleven! Met een klein sleepnet hebben aardig wat zeediertjes weten te vangen. Ongelooflijk hoeveel diertjes onzichtbaar op de bodem van de zee leven!

Vuurtoren

De vuurtoren

Een trots op het eiland is de vuurtoren van Ameland. Daar moesten we natuurlijk ook even een kijkje in nemen! Het zijn een hoop traptreden, maar zeker de moeite waard!