Honing

In onze honing zit alleen de pure honing van onze bijtjes. Er zitten geen andere toevoegingen in, zoals conserveringsmiddelen of wat dan ook. Wat je eet is dus puur natuur!

Wel zit er heel veel liefde in onze honing. Onze bijtjes halen met liefde en plezier de nectar bij alle bomen, bloemen en planten. Wij slingeren dan dankbaar de honing en vullen met liefde de karakteristieke zeskantige potjes met heerlijke honing. Smakelijk!

Voedingswaarde:

In 20 gram honing (ongeveer een eetlepel) zitten 62 kcal.
Totaaloverzicht:

100 gram honing bevat:
Energie308 kcal
Water23,1 g
Vet0 g
Koolhydraten (suikers)75,5 g
Vezels0 g
Eiwit0,4 g
Zout0 g
Voedingswaarden Honing

Let op, honing kan gevaarlijk zijn voor kinderen jonger dan 1 jaar!

Honing bestaat voor ruim 80% uit suiker. Honing kan kristalliseren, men noemt dit ook wel “versuikeren”. Het is dan niet meer vloeibaar, maar ziet er uit als een soort suikerpasta. Dit is eenvoudig op te lossen door de honing au bain-marie te verwarmen. De honing wordt dan weer normaal vloeibaar. Maar let wel op! De honing mag niet warmer worden dan 45 graden Celsius. Boven deze temperatuur gaan er voor de honing belangrijke enzymen verloren. Het duurt vaak enkele uren voordat de honing weer vloeibaar is. Neem hier dus even de tijd voor.

Een veel voorkomend misverstand is dat als honing gekristalliseerd is, dat deze dan niet meer goed of eetbaar is. Dat is niet juist. De honing is nog prima en uitstekend te consumeren. Echter prefereren de meeste mensen mooi vloeibare honing boven de gekristalliseerde honing.